woensdag 23 januari 2013

NurLimonade maakt Documentaire over Minimal Music project

NurLimonade maakt in opdracht van Het MuziekLab in Haarlem een kinder-documentaire over het project Minimal Music. Deze film zal begin april te zien zijn op BRAVA, televisiezender van klassieke muziek.

Wat gebeurt er als een kind, dat nog nooit een muziekinstrument heeft bespeeld, de kans krijgt om zelf een compositie te maken en op te treden in het Muziekgebouw aan ‘t IJ? En hoe voelt het als je uiteindelijk op een podium staat en trots kan laten zien wat je zelf hebt gecomponeerd? De documentaire volgt de ontwikkeling van twee deelnemers van verschillende achtergrond van de eerste les tot de eindpresentatie.
Componeren is niet alleen is weggelegd voor mensen die noten kunnen lezen en schrijven. Met behulp van eenvoudige compositie technieken, technieken die veel gebruikt worden in Minimal Music, kan iedereen componeren.

Bekijk hier alvast de trailer:De financiering van het project is helaas nog niet helemaal rond. we hopen het bedrag bij elkaar te krijgen via crowdfunding. Binnenkort meer info hierover.

Geen opmerkingen: